Tampereella palvelevan korttelibaarin historia

Ota yhteyttä

Tältä sivulta voit lukea Tampereella palvelevan Huurupiilon eli korttelibaarimme historiasta! 

Tapahtumat-sivulta löydät tietoja tulevista DJ- ja bändi-illoista sekä sinkkuklubista.

 

Tervetuloa paikan päälle kokemaan Huurupiilon ainutlaatuinen tunnelma! Meillä soitetaan vinyylejä ja nautitaan hyvistä oluista. 

Huurupiilon historiaa

Talon rakentamisesta lähtien tiloissa toimi pitkään niin sanottu vanhanajan maitokauppa palvelemassa lähiseudun ruokaostostarpeita. Marketteja ei silloin vielä oltu keksitty, näin nuoremmalle polvelle tiedoksi. Tästä ajasta jäljellä on enää kolme vieläkin hyvin toimivaa baarin puolen ikkunavalaisinta, jotka päätetty säilyttää menneiltä ajoilta. Maitokaupan jälkeen tiloissa on ollut erilaista liiketoimintaa, joista viimeisin oli korttelipubi Cosmos.

 

Huurupiilon avajaiset pidettiin 19.11.2004, jolloin Jyrki Paavolan perustama uusi musiikkipubi näki päivänvalon. Paavolan musiikillinen tausta ja verbaalinen akrobatia sekä varsin omintakeinen isännöintitapa ja tietokilpailutuomarointi muokkasivat Huurupiilosta kulttikuppilan, johon halutaan tulla esiintymään ja jonne halutaan tulla viihtymään tai vaikkapa mittaamaan henkisiä taitoja ekstroverteissä tietovisoissa.

 

Jyrki, eli Jykä, halusi välttämättä siirtyä asiakkaiden puolelle katsottuaan asiakkaiden viihtymistä tiskin takaa kahdeksan vuoden ajan. Huurupiilon uusi isäntä, Riku, löytyi niin sanotusti lähipiiristä.

 

Huurupiilon Nykyinen pubi-isäntä Riku tuli tavallaan reittä pitkin taloon, sillä jo Jykän aikoina hanoissa kiinni oli Raija, Rikun entinen tyttöystävä. Nykyinen vaimo. Riku aloitteli uraansa Pohojanmaalla lihanleikkaajana, jonka jälkeen eri vaiheiden kautta ajautui työväen sivistäjäksi ja sittemmin eläkkeelle jäätyään Huurupiilon isännäksi. Rikun lukuisiin erikoisaloihin kuuluu runonlausunta ja näyttämötaide, mitä voikin joskus päästä Huuriksessa ihailemaan.

 

Huurupiilon toiminta jatkuu Paavolan viitoittamalla tiellä edelleen ja sen asema Tampereen seudun korkealle arvostettuna kulttimaineen saavuttaneena musiikkipubina "notta pysyy ja parano" toteaa Riku Hakala omalla alkukielellään.

 

Kesällä 2016 Riku puolestaan luovutti Huurupiilon hanat Hollannista aikanaan Suomeen rantautuneelle Patrick Kramerille, jonka moni tuntee Blues baarin eli Rautatienkadun pikkuisen Gobi Desert Canoe Clubin tiskin takaa. Patrickin tavoitteena on pitää yllä Huurupiilon kulttimainetta loistavana keikka-, jami- ja stand up -paikkana, mutta samalla laajentaa juomavalikoimaa vakavammankin hifistelijän tarpeisiin sopivaksi.

 

Toukokuussa 2022, koronakurimuksen hellitettyä, vetovastuun ”kulttikapakasta” otti rockin sekatyömies Jarkko Virtanen eli Jallu. Radikaaleja muutoksia ei edelleenkään tapahtunut. Rokki soi oikeilta levyiltä  ja live-musiikkia on lähes joka viikonloppu. Juomavalikoima pysyy laajana, perinteinen Sinkkuklubi jatkaa, uutena musavisa kerran kuussa ja aina silloin tällöin myös Patrick nähdään tiskin takana.

 

Syksyllä 2023....